Vilka är vi?

Jag, Kamilla, har alltid haft djur som mitt enda och stora intresse, framför allt hästar. Jag började på Skellefteå Ridklubb när jag var 11 år, red dessförinnan på hästar som fanns att tillgång i närheten av där vi bodde. Efter två år på ridskola var min pappa less på att köra dit mig och vi köpte en häst, ett varmblod som bjöd på många skenturer ;-) Dom flesta av dom fick dock inte mina föräldrar någonsin veta! Sedan har det rullat på med hästar kan man säga.Jag utbildade mig till ridlärare och har både varit anställd på kommunala ridskolor och drivit egen ridskola.
Den här gården köpte jag och Mathias 2014 och packade då med oss ridskolan hit där det även fanns möjlighet att ha inackorderade. Ridskolan växte alldeles för snabbt och jag ville lite för mycket och hade svårt att säga nej till nya elever gjorde att det i kombination med extrem otur vad det gällde skadade och sjuka hästar inte höll ekonomisk. Så ridskolan finns idag tyvärr inte kvar, det är en stor sorg för mig. Vi fick istället byta lite inriktning. 


Mathias driver även Fager Brodyr på sidan av den här gården. Han blev ofrivilligt hästintresserad när vi träffades men jag tror att han på riktigt, oftast i allafall, tycker om hästar på riktigt ;-) Och definitivt tycker han om sportkörningen!Vi har som främsta merit startat svårklass sportkörning och satte då även ett av två SM kval. Men det var innan coronan så mer blev det inte då vi dessutom tyvärr sålde hästen vi då tävlade.

Dottern i huset, Josefin, har ridit sedan 2 års åldern då hon även fick sin första ponny, russet Juva. Hon har därefter hunnit med SM i ponnyhoppning och två DM guld samt brons i Riksmästerskapet på Sundbyholm. Numera är det häst som gäller även för henne och en helt fantastisk ponnytid är över för våran del.

En son har vi också och även om han gillar djur så har han mest följt med på tävlingar mot sin vilja och ojjar sig över hur dyrt det är med hästar ;-)

Djuren på gården

Mitt djurintresse har fört med sig att vi även har två hundar, katter, får och grisar på den här gården. Jag ska väl erkänna att det inte är Mathias som tjatat sig till dom i allafall ;-)

Utbildningar

Jag tycker att det är viktigt att hela tiden bygga på och förnya sina kunskaper genom utbildningar och fortbildningar.! Jag vill kunna hitta fler och fler nycklar för bli ännu bättre på att hjälpa både häst och ryttare på bästa sätt. 
Flera gånger i veckan rider och kör jag bl a för Andreas Hesse. Han är tysk beridare och A-tränare i körning med mängder av kunskap och erfarenhet! Utöver det åker jag inom och utanför länet för att skaffa kunskap och inspiration inom ridning och körning.


Jag håller just nu på att utbilda mig till hästmassör och kommer under 2023 även att gå C-tränarutbildningen mot sportkörning.
Några av mina utbildningar
  • Svensk ridlärare level 2. Strömsholm 01-02
  • Ridledarutbildning 2007
  • Caninepat (fysioterapi), PT  och friskvårdskonsulent på hund. UPH 21-22
  • Djurvårdare nivå 2 med D9 kompetens
  • Klickertränare
  • Under utbildning till hästmassör
  • Kommer att påbörja C-tränarubildning sportkörning under 2023
  • Balansbollsinstruktör och hundsimsinstruktör
  • Massor av kortare utbildningar inom häst..