Nybörjarridning / Sits- & Balans grupper

JPerfekt för barn som vill påbörja sin ryttarkarriär! Och om du vill ge ditt barn bästa start och förutsättningar.

Vill du att ditt barn ska få en bra grund och utvecklas i en lugn och trygg inlärningsmiljö? Då har ni hittat rätt!

Det kommer inte att ske på det traditionella ridskolesättet utan det kommer att vara exklusivt med just ditt barn i fullt fokus.
Hästarna är snälla och mycket välutbildade. Upplägget är lite annorlunda mot den traditionella ridskolan med större grupper.
Ditt barn kommer att lära sig att rida på "lina" vilket gör att fullt fokus blir på ditt barn den stund h*n sitter på hästryggen. Det innebär också att det finns tid och utrymme för att se och lära av varandra.
Föräldrar behöver heller inte vara med och leda hästar, vilket är bra ut säkerhetsaspekten då många föräldrar inte är hästvana sedan tidigare samt att det blir också lättare för barnen att kunna fokusera på sin uppgift. Det innebär också att det är lättare med samåkning till och från stallet då det inte binder inte upp alla föräldrar samtidigt.
Inlärningsmiljön blir lugn och trygg. Barnet får fokusera helt på att träna upp sin sits och balans till en början, vilket resulterar i mindre rädslor och mer avslappnade ryttare.

Barnen rider varje gång och hästen är färdig tills lektionen börjar. Det kommer att bli ett separat tillfälle för praktisk teori i stallet där dom har chans att lära sig mer om allt runt i kring hästarna. Av erfarenhet vet jag att barn som vill börja rida - vill rida! Blir dom intresserade av av hästar och ridning är motivationen också större att lära sig allt runt omkring. Mindre barn har en otrolig förmåga att träna upp sin sits och balans från dag 1 i stallet, allt runt i kring hästarna hinner dom lära sig och har lättare att lära sig när dom är riktigt intresserade och förstår varför dom ska lära sig det :)

På lina och med ridlärarens fulla uppmärksamhet kan man träna allt man annars gör med ledare och steget till att rida själv går smidigare då dom redan fått träna upp sin sits, balans och följsamhet och har fått prova hur man kan påverka hästen med hjälp av kropps- och vikthjälper.

Ålder: Från 6 år och uppåt. Utöver ridningen kommer det även att vara lite lekar och praktiskt teori medans man väntar på sin tur.

3-4 st /grupp, ca 45-60 min
Pris: Ridning/Häst & vagn 150 kr/gång. Teori 75 kr/gång (betalas och faktureras i block om 1125kr/block).
Ett block består av totalt åtta träffar varav en gång med teori och en gång där dom åker häst och vagn.

Obs! Medlemskap i Kalixortens Ridklubb krävs, då ingår bl a försäkringar.